DJK SE - Hargitai Farkasok
2013. március 07. csütörtök, 09:34   
Facebook

Lelkes csapattársunk papírra vetette a DJK SE legutóbbi mérkőzésének történéseit percről percre!

A mérkőzés képei megtekinthetők a galériában!

djkhargitai1
Az előzenekar lement (DHK-Újpest), így most jöhet az debreceni amatőr jégkorong fénypontja, a DJK SE!!!!
A srácok már készülnek, mögöttünk már tülkön... állnak. Már le is ment a Rolba és el is indultak a srácok mögöttünk, a zsűri mögött. A pohi tarkón som a könyökvédővel, a cula beveri a fejét a plexi tetőbe.
Indulthat az bemelegítés! A szokásos, jól betanult gyakorlatok folynak a mi térfelünkön. Kicsit igzulnak a fiúk, de ez teljesen érhető, hisz nem kis tétje van a meccsnek! Most jut eszembe, hogy a farkasok térfelére még nem is néztem. Most megteszem: jelentem ők is melegítnek.
10 perccel később vagyunk, a csapatok már nagyon melegek. A játékvezetők ebben a pillanatban a sípjukba fújnak. Na, várjunk csak, hun' vannak a bírók? Nélkülük azért csak nem illik elkezdeni. De mi van ha már megérkeztek a bírók?!? Hát kezdjüüüük!!!

djkhargitai2
Az első sorunk vezette az első támadást, mely csupán pár másodpercig tartott, meg a farkasok azonnal lecsaptak a korongra és Zolika mamutjába verték a korongot. A meccs szépen békésen folyik, de lesz ez még így se! Vannak pontatlanságok, de hol nincsenek. Rob a palánknál ütközött és ő billent meg. Na ez is csak szökőévekben történik meg. Miután az ellenfél megszerezte, gyorsan felszabadított. Tilosra. Jött Avicii Levels száma, majd 5 mp-vel később ismét tilosra tolják a farkasok. Ez is egy taktika. De mi nem hagyjuk magunkat, Doktor Kaló életét nem féltve a földön (akrom mondani a jégen) fekve kap bele a korongba a kapu előtt, de a kapus együtt él a meccsel. Jön a csere, első sor. Rob, alias Ernő három lépés után ütközik. Sajnos ez sem volt elég a támadás megszakítására, ugyanis Balázs-Kercsó betalált. A kalitkából én meg nem mondom, hogy hol csusszant be a korong. A csapat nem zuhant meg, egyből vezetjük és Ernő nem sajnálta magát, ütközött egyet. Ajándékba egy késleltetett 2 percet kaptunk a bíróktól. Egy perc emberhátrányba alig értünk a koronghoz, de nagyon szépen védekezünk. Rácz Lala belevetődik, kijön a korong, de még mindig a farkasoknál a korong. Szerintem kint volt és ezért les, de a bíró nem fújt, úgyhogy tovább nő a nyomás. Lajos ismét belevetődik, valahol elmegy alatta, de ami még rosszabb, Zolika alatt is elment. Kiegészülünk, de ez sem sok jót tartogatott, ugyanis bekaptuk a 3. a gólunkat, ezt most Péter Sándortól. A nézők is érzik, most kell segíteniük, "Hajrá Debrecen!" zúg a lelátóról, igaz csak rövid ideig. Kaló doktort gáncsolják, most először emberelőnyben vagyunk. Fent van Kanada Ernővel, Zolival és a Dáviddal. 3 passz, már a kapu előtt vagyunk: Zoli hátra passzol, ifjabbik Rácz kapura lövi, Ernő-Rob iszonyatos érzékkel ér bele a kapus előtt, aki a következő pillanatban már maga mögül kaparja elő a korongot. Én meg elcsöppentem, annyira gyönyörű gól volt!

djkhargitai3
Most Kaló és Köles kiforrott összjátékát figyelhetjük, akiket 110%-os erőbedobással Norbi elnökúr támogat. Egy pillanatra felszabadítanak, ezért gyorsan cserélünk és már megint Ernő nyomul előre renduletlenül. Egy passz, két passz, körbe jár a korong, ahogy azt a nagyok is csinálják, de a lövés pillanatában a korong hirtelen egy másik dimenzióba lépett át, ezért történhetett meg, hogy Rácz Tomi nem találta egy 100%-os erővel.. Ebből a kis hibából azonnal indultak is meg, de a gyengéd Somogyi Tomi már torpedóként rombol vissza, és a korong közelébe se mernek menni: Tomi a torony!!! Küldi vissza a korongot a támadóharmadba, de a hajókürt megszólal, vége a 15 perces harmadnak. Rolba a jégen, srácok az öltözőben. Szusszanjatok!
Elrepült a szünet és félelmetesen eltökélt arcokat látok! Így van srácok! Egy védés ott, egy védés itt. Majd Zolika megint véd nekünk, a hátvédek egy kicsit más meccset néztek egy pillanatra. Amint volt lehetőség cseréltünk és már Zoli robog fel, nem kis tempóval, majd a kapu fölé durrantja. Folyamatosan támadunk, nem kis nyomás alatt tartva az ellenfél kapuját. Meg is lett az eredménye, hisz késleltetett kiállítást kapunk és idővel még Zolika is leért, hogy az extra játékosunk is feljöjjön. 2 perc meg nem engedett testjátékért jogos volt, mindkét oldalon keményebben lépnek oda a játékosok. Továbbra is támadunk, először Rob kakaskodik még megengedett kereteken belül, majd Somogyi Tomi bombája levágódik a hátvédről. A semmiből lövés, elmegy Zolika és szerencsére a kapu mellett is. Irány a másik harmad. Zoli 4 ember mellett is képes volt kapura lőni, de a kapus fogta.

djkhargitai4
Megvan a korong, visszük fel a korongot. Ferenczi Robot lökdösi, úgy hogy a korong sincs ott, Rob 2 fokot kibillent, majd visszalöki a Ferenczit, aki megfordul és ledületből állon könyökli Ernőt, aki csupán plexit visel. Ez rendkívül sportszerűtlen volt. Rob nem hagyhatta ennyibe, le a kesztyű mindkéttőjüknél és indul a bunyó. A bunyót Rob nyerte, jégre ütötte a nála min. 30 kilóval nehezebb és vagy 25 évvel idősebb Ferenczit. Ezen mondulatsort 5 perc plusz véglegessel értékelték a bírók. Norbi át állt ebbe a sorba Rob helyére aki tusolni indult. Nagyon jól beleillik a sorba. A Hargitai Farkasoknál viszont valami gyógyszer elgurult. Bár először Matt kapott 2 percet, azóta folyamatosan látunk durvulást a részükről. A harmadik ilyen durvulást már 2 perccel díjazták a bírók is, így az utolsó 1,5 percet emberelőnyben toljuk. Bár az ellenfél harmadában fejeztük be a második harmadot, gólra nem sikerült váltani ezt az emberelőnyt. Lala ütközött még egy szépet az utolsó másodpercekben. Pacsi lett a vége. Na, így szép ez a játék!
Látható módon fárad a csapat, de még mindig jobb helyzetben vagyunk, mint a vendégek, akik eleve kilencen érkeztek és az első harmadban egyik játékosuk kézsérülést szenvedett, nem tud/jöhetett vissza a következő harmadra. Röntgent még ma meg kellene csinálni neki, reméljük nem lesz komoly baj. Ekkor nyolcan voltak. Majd véglegessel ugyebár elment tusizni Ferenczi, így már csak hét játékos maradt. Ez egészen pontosan 2 cserét jelent. Ezt ki kell használni az utolsó harmadban, a 2 két gólos hátrányt simán le lehet még dolgozni!

djkhargitai6
Megérkezett a büntipadra a kiállított farkas, így kezdődhet az utolsó harmad, még 1 perc 4mp-ig emberelőnyben. Még 10 másodperc van, mikor megindul egyedül csapatkapitány, Simon, és gólt lő, emberhátrányból. 1-4. Mire a sorokat leírom, a következő támadásnál már be is csúszott a következő. Ezzel 1-5 az állás. Srácok, nem szabad feladni, HARCOLJATOK! Két kétes minőségű gól után Zolika egy szépet véd.
Megindul Köles a szokásos szélvész tempóval, felkenik a palánkra, de tovább megy és még passzol is középre, de Kaló lemarad. Ezt követően pedig egy kissé amatőr hibát követünk el: "túl sok ember a jégen". Norbi tölti le a büntetést, nem őszinte a mosoly az arcán. Mondhatni ***** mérges, hogy egy újabb meccsen cseréltük el magunkat. Legalább ezt az emberhátrányt kivédekeztük. Köles megindul, leállítják, fordulás, Zolika véd. Csere, Dávid elviszi, rálövi, a kapus véd, és Zoli lövését is. Felpörögtek az események, Dávid újabb lövését védi a kapus. A kalitka előtt meg Tomi és a jobb szélső mellettünk vigéckedik egymással. Nyugi-nyugi, nem kell több kiállítás.

djkhargitai7
Elkezdődött az utolsó 5 perc a Köles-Kaló-Norbi és Dienes-Apu sorral. Ezt a támadást épp Apu vezette be a harmadba, de sajnos gyorsan elhalt a támadás. Szép Kaló blokk, felszabadítás, sor csere. Hirtelen a DJK elengedett 4 lövést, melyből kettő Matt volt egy Dávid és meg Somogyi Tomi hátulról. Egy gyengébb felszabadítás-féleség után ismét Dávid lőtt, kapus fogta. Újabb kakaskodás a vendég játékos arcon öklözi Mattet, kettős kiállítás. A vendég büntipadról még egy "elegáns" anyázás, folytatódhat a játék. Vagyis csak folytatódhatna, ugyanis újabb bunyó. "Ja, bunyó van?" - mondta a bíró és kivárt. Hosszas tanakodás (és felesleges aggresszivitás) után csak megszületik a büntetés, 2+2 és aztán még 2 perc oda, ide meg 2 perc Mattnek. Sajnos nem mi jöttünk ki jól ebből a kanoskodásból, ugyanis bekaptuk a 6. gólt is. Rácz Tomi ismét kakaskodott, oda-vissza, de utána megbeszélték, semmi gond. Vagyis akkor nem volt gond, két pislantás után 2 perc bottal lökésért, Tominak. Kaló vezetésével ismét a játékról szól a meccs, a kapulöbölés a kapusban hal el. Egy kis támadás még, de 3-2-1: vége a meccsnek. 1-6-re nyertek a farkasok.
Lehetett sejteni, hogy nem lesz egy egyszerű meccs, sőt. De talán ilyen küzdelemre nem számítottunk. Ilyen kakaskodóra küzdelemre meg főleg nem. Mondjuk a Hargitai Farkasokat elnézve... nem egy csapat anyámasszony katonával játszottunk.
Láthatóan mindkét csapat egészségesen elfáradt és jó látni, hogy a meccs végén mindenki békésen pacsizott a másikkal. Sőőőt! Még egy pár igazán őszinte mosolyt is el lehetett csípni egy pár ellenfél között. No hard feelings! Most mindenki húzzon haza, de ***** gyorsan, mert 11:15 van. Remélhetőleg mindenkit megápol a feleség/barátnő/anyuka/forró kád. ÉLJEN A HOKI! ÉLJENEK A CSAJOK!

 

Juan